Hörcsögmentés

Amennyiben segítségre vagy tanácsra lenne szükséged, írj egy emailt vagy lépj velünk kapcsolatba a Facebookon!

 

Email: horcsogmentes@gmail.com

Facebook: Hörcsögmentés

 

Szeretnél te is megmenteni egy életet, segíteni egy rászoruló hörcsögön? Fogadj örökbe!

 

Az örökbefogadás feltétele, hogy az örökbefogadó személy a hörcsögöt kizárólag hobbi célból vállalja, nem használja eleségállatként, nem szaporítja, nem adja tovább, valamint biztosítja számára a megfelelő körülményeket, a kellően tágas lakhelyet és minden szükséges felszerelést, törődést, ellátást. 

A hörcsögöket minden esetben az örökbefogadási szerződés aláírása után adjuk örökbe.

 

Vigyél haza egy apró szeretetgombócot, ki élete végéig hálás lesz neked, amiért megtapasztalhatta nálad a szeretetet, a boldogságot! 

 

A jelenleg örökbefogadható hörcsögöket Facebook oldalunkon tekinthetitek meg.

gallery/screenshot_6ghdffdfghfghfghfe44

A Hörcsögmentés az Együtt a Kisállatokért Alapítvány (EKA) része, mely egy rágcsálókkal és nyulakkal foglalkozó szervezet, fő célja a kisállatok kulturált tartásának népszerűsítése, az állatvédelem fontosságának terjesztése az állatok szeretete, az állati élet méltóságának tisztelete érdekében, összefogás a tömegesen vagy otthonukban felelőtlenül, az állat életét veszélyeztetve szaporítók ellen, ám legfőbb tevékenysége a veszélyben levő kisállatok, nevezetesen nyulak, tengerimalacok, csincsillák, patkányok, mókusok, deguk, hörcsögök és egerek mentése, rehabilitációja és örökbeadása. 

 

A Hörcsögmentés 2017 tavaszán kezdte meg működését, és ez idő alatt több, mint 200 hörcsög életét sikerült megmentenünk. Kis csapatunk nap mint nap arra törekszik, hogy a segítségre szoruló hörcsögöket felkarolja és megtalálja számukra az álomotthont. Sajnos rengeteg hörcsög sínylődik apró ketrecekben, megfelelő felszerelések nélkül, gyakran - magányos létük ellenére - fajtárssal, melynek következménye sok esetben súlyos sérülés vagy tömérdek utód. Nem ritka a teherré vált, megunt és így akár az utcára dobott jószág sem. A mi célunk, hogy ezek a hörcsögök elfeledhessék korábbi rossz sorsukat és hátralévő életüket boldogan élhessék le, ahogyan azt megérdemlik, hiszen semmivel sem érnek kevesebbet, mint bármely más élőlény e földön.

A hozzánk kerülő hörcsögök többségének orvosi ellátásra van szüksége, a vizsgálatok, kezelések, gyógyszerek, műtétek nem kevés pénzbe kerülnek. Az állatok ellátása, a megfelelő, ideiglenes lakhelyek kialakítása, az alomcsere, etetés, a kis pockok fuvarozása és egyéb teendők szintén kötlségesek. 

 

Ha szeretnél némi anyagi támogatással Te is hozzájárulni a mentéshez, az alábbiakon keresztül megteheted:

 

Belföldi utalás: 
16200106-11578165 (MagNet Bank)
Együtt A Kisállatokért Alapítvány
Közlemény: Hörcsög

 

Külföldi utalás:
IBAN: HU57 16200106-11578165-00000000
Swift kód: HBWEHUHB

Közlemény: Hörcsög

 

PayPal:

info@ragcsalomentes.hu

Az utalás során is itt tüntessétek fel, hogy a hörcsögök részére kívánjátok az összeget fordítani!

 

Az anyagi támogatáson kívül szívesen veszünk tárgyi adományokat is. Elsősorban gyógyszerekre (Vetri-DMG Liquid, SH Rodemectin spot on, Oxbow készítmények, Meloxidyl fájdalomcsillapító stb.) és az állandó fogyóeszközökre (alom, fürdőhomok, széna stb.) van szükségünk, de nagyon jól jön minden egyéb felszerelés is. 

 

Továbbá támogathatjátok a Hörcsögmentést a támogatói termékek és a Dream hörcsögeleség megvásárlásával is!

 

Mindennemű támogatást előre is nagyons zépen köszönünk!